Nepomenitorii

Nepomenitorii sunt mai multe grupuri de clerici și mireni care în urma „Sinodului” din Creta, 2016 au întrerupt pomenirea ierarhilor BOR. Deși s-au împărțit în mai multe grupuri, marea majoritate au adoptat hulitoarea învățătură a ereziei ciprianite (link), conform căreia ereticii încă sunt mădulare bolnave ale Bisericii până la condamnarea unui Sinod.

Grup de nepomenitori români, 2021
Un grup de nepomenitori români, 2021

Pentru a susține și mai mult erezia la care au aderat, aceștia au tradus o carte cu învățăturile aceleiași erezii a unui fost preot al ereziarhului Ciprian de Fili, acum parte a nepomenitorilor din Grecia/Athos:

Mai multe despre această carte puteți vedea acest video (link) de la min. 35:38.

Aceștia așteaptă un viitor Sinod care va rezolva problema ereziei ecumenismului, neținând seama că pocăința unui episcop de comuniunea cu erezia trebuie neapărat primită de arhiereii dreptcredincioși, ecumeniștii neputând a se reabilita singuri.


Mai multe pe asceastă temă:

Epistolă către nepomenitori: Cel ce se leapădă de Hristos nu mai poate lucra cu Harul, și aceasta înainte de orice condamnare a vreunui Sobor

Episcopul Grigorie Grabbe (ROCOR, †1995) – Despre hulitoarea erezie a ciprianismului [care susține că ereticii necondamnați ar avea Har]

Părintele Ioan Miron – Despre Botezul cel adevărat, dreapta credință și hulitoarea erezie a ciprianismului

Locul Episcopului în Biserica lui Hristos. Despre falșii păstori