Capitolul 10: Minune pe Washington Street

După cum s-a menționat mai înainte, Gheorghe a fost unul din gemeni. După intrarea lui Gheorghe la mănăstire, responsabilitatea fratelui său Richard pentru părinții săi a devenit destul de importantă, întrucât au depins de ajutorul lui în multe lucruri. Sprijinul lui Richard a avut de asemenea un impact și asupra tânărului Gheorghe, deoarece, dacă nu ar fi putut oferi acea îngrijire, tânărul Gheorghe ar fi fost obligat de către tradiția Bisericii să-și sacrifice aspirațiile monahale și să aibă grijă de părinții săi în vârstă. Diavolul a căutat să aducă o astfel de catastrofă în următoarele două ocazii.

Într-o noapte, în timp ce Richard conducea spre casă, a adormit la volan și și-a înfășurat literalmente autovehiculul în jurul unui stâlp de telefon. Spre uimirea tuturor, nu a murit și nici nu a fost grav rânit, a suferit numai răni minore la față și la braț. Oricine ar fi văzut urmările de dimineață și totalul dezastru, ar fi jurat că pasagerul a murit, mai ales că nu a purtat centura de siguranță. Cu pronia lui Dumnezeu, a rămas în viață. După ce a sunat la mănăstire și a explicat toate cele întâmplate, Gheorghe l-a îndemnat să fie atent în toate.

La puțin timp după asta, după ce tatăl lui Gheorghe a suferit un atac cerebral, Richard s-a căsătorit. Richard a devenit acum singura sursă de venit pentru întreaga gospodărie. Într-un efort de a o scoate la capăt, a cumpărat un magazin de bricolaj la numai câteva blocuri de casa sa.

Într-o seară, a sunat la mănăstire și a trebuit să vorbească urgent cu fratele său, tânărul Gheorghe. I-a spus că tocmai a trăit un eveniment miraculos care trebuie să-l împărtășească cu el. Tocmai a călătorit la mai mulți furnizori din Boston și și-a achiziționat mărfuri noi pentru magazinul său. Având parcată camioneta în fața magazinului său lângă trotuar, a coborât rampa pentru a descărca mărfurile și pentru a le duce în magazin. Stând el în spatele rampei descărcând, a simțit două mâini ținându-l de umeri de la spate și împingându-l deoparte, punându-l imediat pe trotuar. Apoi după o fracțiune de secundă, un autovehicul s-a izbit în spatele dubei sale în mare viteză. Șoferul țicnit a provocat un accident mare și bunurile au fost împrăștiate prin toată acea suprafață. Poliția a determinat că șoferul acelui vehicul a luat droguri și a accelerat așa de tare încât a trecut de lumina roșie, trecând de mașinile oprite pe partea dreaptă, și s-a izbit de spatele dubei lui Richard. Dacă acele mâini îngerești nu l-ar fi înlăturat din acel loc, în cel mai fericit caz, picioarele i-ar fi fost retezate de la trupul său, dacă ar fi supraviețuit. Richard a fost ore întregi în stare de șoc, privind această catastrofă și protecție. Când l-a sunat pe Gheorghe, încă nu-i venea să creadă ce i s-a întâmplat, și cu cutremur i-a cerut să se roage pentru el. Tânărul Gheorghe i-a mulțumit lui Dumnezeu și i-a spus să aibă grijă deoarece dacă i s-ar întâmpla ceva, cum ar fi posibil pentru Gheorghe să rămână la mănăstire și să permită ca familia sa să sufere fără ca cineva să muncească pentru a-i ajuta?